Firmamız (Uygun Ahşap Dekorasyon); 1990 yılında Gaziantep/Şahinbey’de ahşap dekorasyon ve mobilya üretimi üzerine kurulmuştur.
2000 yılında plastik pvc pencere ve kapı sistemleri üretimini de bünyesine katarak, 2003 yılında Fıratpen A.Ş Gaziantep bölge bayiliği, 2005 yılında (Hatipoğlu Group) Europen ve Penextra Pvc sistemlerinin Doğu-Güneydoğu Anadolu Bölge Distribütorlüğü’nü ve Gaziantep Bölge Müdürlüğü’nü almasıyla pvc sektöründe de ciddi büyüme sağlayarak, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde 100’e yakın bayi kapasitesine ulaşıp birçok başarılı projeye imza atmıştır. Mobilya, pvc sistemleri ve inşaat sektöründe başarılı bir şekilde faaliyetlerini sürdürmüştür. Firmamız mobilya dekorasyon tasarım ve üretiminde sahip olduğu tecrübe ve birikiminin vermiş olduğu güçle, 2018 yılında, Uygun Pellet markasıyla 100 % doğal odun pelleti üretimi sektörüne giriş yapmış olup, yıllık 10.000 ton üretim kapasitesi, 20.000 ton tedarik kapasitesi ile, 7 yıldır sektörde varlığını sürdürmektedir.
Uygun Pellet, Türkiye’de pelet sektöründe ileri gelen firmalar arasında yerini almıştır. Ve ihracat kapasitesini büyütmek, yenilikçilik ve inovasyonu yakından takip etmek amacıyla, 2022 yılında Biopelsan markasını Muhammet EŞKİN bünyesinde kurmuştur. Biopelsan markasıyla, 2022 yılında ithalat ve ihracat bilançosunu yükseltmeyi başarmıştır. Geniş üretim ve tedarik zinciriyle, 10’dan fazla yurtiçi ve yurtdışı üretim fabrikalarıyla bağlantıları bulunmaktadır. Tüm müşterilerinin ihtiyaçlarına cevap verebilen Uygun Pellet/Biopelsan Ailesi, siz değerli iş ortaklarımıza hizmet vermekten kıvanç duymaktadır.
Pelet Nasıl Üretilir?
Ağaç ve muhtelif atık malzemelerin toplanarak değirmenden geçirilmesi işlemi sonucunda küçük toz haline getirilir. Daha sonra bu toz halindeki ağaç atık malzemeleri fırında kurutularak nem oranı düşürülür. Kurutulan malzeme yüksek basınç altında preslenerek Pellet haline getirilir. Presten çıkan mamule soğutma işlemi uygulanır ve oradan da paketleme yapılarak kullanıma hazır hale gelir.
Öğütme
Ağaç ve muhtelif atık malzemelerin toplanarak değirmenden geçirilmesi işlemi sonucunda küçük toz haline getirilir.
Kurutma
Toz halindeki ağaç atık malzemeleri fırında kurutularak nem oranı düşürülür.
Presleme
Kurutulan malzeme yüksek basınç altında preslenerek Pellet haline getirilir.
Paketleme
Silindirik hale getirilip paketlenir ve yanmaya hazır